יום רביעי, 19 בנובמבר 2014

סיבים

תמר עתיר בסיבים 
כמה סיבים כדאי לאכול ביום, גברים כ- 35 גרם ונשים 25 גרמים ליום. הרבה או קצת? מה אומר כלל האצבע? ראשית כל, ניתן למצוא אותם במוצרים הצומחים מן האדמה או גדלים על העצים. מינימום 10 מנות של ירקות ופרות ליום (הפטל הוא עתיר בסיבים, כדאי לא להרבות בפרות המתוקים, אני תמיד אומר שחברו הצמחי הטוב ביותר של האדם הוא תפוח עץ), כאשר שאר המזונות אמורים להיות מלאים ככל הניתן (אורז מלא, חיטה מלאה, טחינה משומשום מלא, שיפון (הכי הרבה סיבים מבין כל הדגנים), קטניות (הרמות הגבוהות ביותר של סיבים ביחס ליחידת משקל בהשוואה לשאר הצומחים) בנוסף לכ- 50 גרמים (חופן = רבע כוס) של אגוזים כלשהן (מגוון, הפיסטוק מנצח). 
לחם משיפון מלא

למה כדאי להרבות בסיבים : צריכה מספקת של סיבים, מורידה את רמות הגלוקוז בדם, ובהתאמה את רמות האינסולין (מעולה לסוכרתיים, פרה סוכרתיים ובעלי משקול עודף), גם לאחר מס' שעות מהאכילה, גורמת לשובע מוקדם, משמע פחות מזון, אי לכך לירידה במשקל. לסיבים התזונתיים יכולת ספיחת רעלנים וטוקסינים מן המזון המצויים בעיקר בשומן רווי וחומרים קרצינוגנים המסיסים בשומן ע"י ספיחת חומצת מרה, צריכה מספקת מגינה מפני מחלות מעי, סעפת המעי ובעיקר סרטן המעי הגס (כוכב עולה במדינות הרגילות בתזונה עתירת מוצרים רוווים בשומן רווי כמו חלבונים מן החי, שומני טרנס זמינים ותרבות האוכל המהיר  (JUNK/FAST FOOD), סיבים תזונתיים סופחים מיצי מרה וגורמים לירידה ברמות כולסטרול LDL. ולא לשכוח לשתות מספיק מים אך לא עם הארוחה, חצי שעה לפני או שעה לאחר הארוחה.



                                         

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שתפו ותנו לייק